Австрія відзначає 25 років дипвідносин з Україною

Вівторок, 24 січня 2017, 09:41

Австрія та Україна 24 січня 2017 року відзначають 25 років з дня встановлення дипломатичних відносин та тривалу спільну історію.

Привітання з приводу відзначення 25 років дипвідносин з Україною написала посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер на сторінці Facebook Посольства Австрії в Україні. 

"У цей день 25 років тому у приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулося урочисте підписання та обмін Протоколами про встановлення дипломатичних відносин та заснування дипломатичних місій на рівні посольств", - написала Поппеллер.

Вже 26 вересня 1991 року в рамках Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку було підписане "Спільне комюніке про встановлення консульських відносин", а 1 грудня 1991 року – видано найпершу екзекватуру незалежної України Генеральному консулу Республіки Австрія в Києві.

Таким чином, Австрія стала однією з перших країн, чиї посольства відкрились у Києві", - написала посол.

За словами посла, Австрія разом з іншими країнами-членами ЄС та іншими державами підтримує непростий процес реформ, розпочатий три роки тому.

Посол відзначила, що Австрія, яка цьогоріч головує в ОБСЄ, робить активний внесок у вирішення конфлікту в Україні.

"Два візити головуючого ОБСЄ, міністра закордонних справ Австрії Себастіана Курца, до України на початку 2017 року є свідченням того, що в цьому році Україна буде не лише в центрі уваги ОБСЄ, а й посідатиме центральне місце у наших двосторонніх відносинах", - написала вона.

Нагадаємо, що Австрія з 1 січня перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.