Німеччина планує замінити застарілі системи ППО малої дальності - ЗМІ

Вівторок, 24 січня 2017, 15:18

Уряд Німеччини схиляється до прийняття рішення щодо заміни застарілої системи протиповітряної оборони малої дальності, щоб допомогти заповнити пробіл, який викликає занепокоєння серед членів НАТО після російської анексії Криму.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела, знайомі з питанням.

Рішення уряду має відкрити шлях для програми закупівлі, яка оцінюється в 460 млн. євро до середини наступного десятиліття.На більш пізньому етапі додаткові витрати оцінюються у 2 млрд євро. Нові лазери і радари можуть бути додані пізніше за додаткову плату.

Прес-секретар Міністерства оборони ФРН зазначив, що відомство розглядає це питання, але жодного остаточного рішення ще не прийнято.

Один із співрозмовників сказав, що чиновники Міноборони розглядають варіант із розробленою для Швеції системою ППО, яку створив німецький виробник Diehl Defense.

Система включає ракети классу "повітря-повітря" IRIS-T та гусеничні машини із зенітними комплексами.

Німеччина вже використовує ракети IRIS-T для озброєння винищувачів Eurofighter Typhoon, вони можуть бути адаптовані для наземного запуску зі зміною програмного забезпечення.

Американські та німецькі військові чиновники в минулому році виявили зростаючу прогалину у системах ППО малої дальності в Європі, в тому числі у здатності захищатися проти безпілотних літальних апаратів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.