Прем’єр Італії визнав затримку із реагуванням на повідомлення про лавину

Середа, 25 січня 2017, 14:49

Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні визнав затримки і "помилкові" дії місцевої влади після попередження про лавину, яка поховала гірський готель минулого тижня.

Про це Джентілоні сказав, виступаючи у парламенті, повідомляє Associated Press.

Джентілоні підкреслив безпрецедентні погоди умові в регіоні, де сталася трагедія. Спочатку за три доби там випало більше двох метрів снігу, потім сталися чотири потужні землетруси, які спричинили зсуви і лавини, одна із яких накрила готель із 40 людьми.

Двоє людей, яким вдалося уникнути удару лавини, подзвонили у префектуру Пескари і повідомили про трагедію, але там подумали, що це жарт.

Рятувальна операція почалася лише через дві години після повідомлення, і першим рятувальникам знадобилося ще вісім годин, щоб дістатися готелю пішки, адже дороги були непроїжджими.

Джентілоні заявив депутатам, що кримінальне розслідування дозволить встановити винних.

"Були затримки чи недоліки на певних етапах цієї системи. Розслідування має прояснити цей момент. Уряд, звичайно, не боїться правди", - сказав він.

В той же час Джентілоні підкреслив, що пошук істини "служить для того, щоб загалом покращити систему, а не для пошуку цапа-відбувайла".

Нагадаємо, в ніч на 19 січня у гірськолижному містечку Фаріндола в центральній Італії зійшла лавина, яка повністю зруйнувала готель. На той момент у будівлі знаходилися близько 40 осіб.

За останніми даними, 11 людей вдалося знайти живими під завалами, тіла 24 загиблих знайшли протягом семи днів пошукової операції.

Досі залишаються зниклими безвісти 5 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: