Frontex: кількість мігрантів, які прибули морем в ЄС, знизилася на дві третини

П'ятниця, 6 січня 2017, 13:48

Загальна кількість мігрантів, які прямували до Європи двома основними морськими шляхами в 2016 році знизилася майже на дві третини в порівнянні з 2015 роком - до 364 тисяч осіб.

Про це йдеться у повідомленні на сайті прикордонного агентства ЄС Frontex.

Минулого року спостерігався значний спад прибулих на грецькі острови, в той час як Італія переживає рекордну кількість мігрантів.

За попередніми оцінками, в минулому році кількість мігрантів, виявлених на грецьких островах у східній частині Егейського моря і на материковій частині знизиласяна 79% до 182 500 осіб.

Це відбулося значною мірою у зв'язку з угодою між ЄС та Туреччиною, яка призвела до посилення прикордонного контролю з боку турецької влади та реадмісії мігрантів з грецьких островів в Туреччину. Також це обумовлено посиленням прикордонного контролю на західних Балканах.

Починаючи з березня, щомісяця число прибулих на грецькі острови складало лише малу дещицю у порівнянні з попереднім роком і становило від 1800 до 4400 осіб. Найбільша частка прибулих мігрантів припадає на сирійців, афганців та іракців.

Кількість мігрантів у країнах західних Балкан у 2016 році різко знизилася до 123 тисяч осіб, тоді як від в 2015 році було 764 тисячі осіб.

Між тим, на маршруті у Центральному Середземномор'ї кількість мігрантів збільшилася майже на одну п'яту до 181 тисяч осіб, найбільша кількість з початку процессу реєстрації.

"Це відображає стійке зростання міграційного тиску на африканському континенті, зокрема в Західній Африці, на частку яких припадає велика частина зростання в 2016 році", - зазначили у Frontex.

Загалом, у 2016 році зафіксовано 503 700 випадки незаконного перетину кордону вздовж зовнішніх кордонів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.