У Німеччині мігрантів підозрюють у шахрайстві з соціальною допомогою

Понеділок, 2 січня 2017, 16:48

Слідчі німецького Брауншвейга на заході Німеччини розслідують більше 300 випадків шахрайства при отриманні соціальної допомоги людьми, які претендують на статус біженця.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Збитки в результаті такого шахрайства обчислюються мільйонами євро.

За словами керівника спеціальної слідчої комісії Йорна Меменги, більшість підозрюваних належать до вихідців з Судану, які опинилися на території Німеччини влітку 2015 року, коли в країну щодня прибували кілька тисяч потенційних біженців.

Згідно з даними розслідування, підозрювані проходили реєстрацію в соціальних службах три-чотири рази, використовуючи різні імена. "Іноді вони відрощували бороду, часом одягали окуляри, робили коротку стрижку і завжди використовували різні прізвища", - зазначає Меменга. Співробітники установ у зв'язку з великим потоком біженців не мали можливості розкрити обман. У середньому, отримуючи соціальні виплати під різними іменами, підозрювані незаконно отримали по кілька тисяч євро кожен.

Слідчим відомий чоловік, який отримував соціальні виплати під 12 різними іменами. Він незаконно отримав близько 50 тисяч євро. При цьому підозрюваних буде непросто притягнути до відповідальності. "Коли обман розкривається, вони, як правило, їдуть в невідомому напрямку", - сказали в прокуратурі Брауншвейга.

Слідчі визнають, що обману можна було уникнути, знімаючи відбитки пальців, але в умовах напливу сотень біженців щодня, на це не вистачало ні часу, ні ресурсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.