У Німеччині чоловіка затримали за підозрою у вчиненні вибуху в 2000 році

Середа, 1 лютого 2017, 13:18

Поліція Німеччини затримала чоловіка, якого підозрюють у вчиненні вибуху в Дюссельдорфі в липні 2000 року, внаслідок якого були пораненні 10 осіб.

Про це повідомляє Spiegel Online.

"За вибух, вчинений понад 16 років тому на станції приміських поїздів у Дюссельдорфі, поліцейські затримали підозрюваного у злочині", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що поліція затримала 50-річного Ральфа С., який відомий як неонацист. Наразі затриманого допитують.

Видання нагадує, що внаслідок нападу влітку 2000 року серйозні поранення отримали десять осіб, в основному, іноземців, шестеро жертв вибуху були євреями.

"Наразі поліція та прокуратура Дюссельдорфа підтверджують, що злочин був вчинений на ґрунті міжнаціональної ворожнечі", – додає Spiegel Online.

Видання також повідомляє, що затриманий був під наглядом поліції. Мешканці району, в якому жив С., побоювалися, коли колишній вояк Бундесверу на прізвисько "Шериф Флінгерс" патрулював район разом зі своїм собакою в нічні години.

Тоді, відразу після вибуху, С. був затриманий, проте, поліція його відпустила за браком доказів. Зараз відкрилися нові обставини справи, що дозволило знову затримати потенційного злочинця.

"Поліція і прокурори хочуть повідомити нові подробиці справи на прес-конференції в середу", – резюмує видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.