У Сеймі вимагають пояснити, звідки в Польщі "сотні тисяч" біженців з України

Четвер, 16 лютого 2017, 18:53

Депутат нижньої палати польського парламенту від партії "Громадянська платформа" Марцін Свєнціцький вимагає від польського уряду пояснити, звідки у Польщі зʼявилися "сотні тисяч" біженців з України.

Відповідне звернення до премʼєр-міністра Польщі Беати Шидло депутат Сейму оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"В черговий раз представник польського уряду, на цей раз віце-прем'єр Моравецький, говорить про "сотні тисяч біженців з України в Польщі", – відзначив він.

Свєнціцький наголосив на тому, що біженці отримують повну підтримку уряду, в той час як економічні іммігранти (більшість яких у Польщі дійсно становлять українці – ред..) не просто не отримують підтримки, але працюють і платять податки.

"У зв'язку з цим я подав маршалу Сейму запит до прем'єр-міністра", – додав він.

У своєму листі Свєнціцький просить Беату Шидло надати джерела інформації про те, звідки у віце-прем'єра Польщі Матеуша Моравецького дані про кількість біженців з України, бо вони дуже відрізняються від офіційних даних.

"Оскільки ці дані дуже відрізняються від даних Управління зі справ іноземців від січня цього року, за якими у 2014-16 роках до Польщі з проханням отримати статус біженця звернулися 5852 громадянина України, з яких 34 особи (словами: тридцять чотири) його отримали", – пояснює причини свого звернення депутат Сейму.

Свєнціцький також нагадує про подібні виступи самої Шидло та того ж Моравецького на початку 2016-го року.

У звʼязку з цим депутат запитує в Шидло: чи уряд має якісь інші дані  про кількість біженців з України, чи збирається польський уряд спростовувати озвучену представниками урядової команди Шидло дані в разі, якщо вони є фальшивими, і, чи представники уряду Шидло свідомо вводять в оману суспільство, підмінюючі поняття "економічний іммігрант" поняттям "біженець".

Нагадаємо, 15 лютого в інтерв'ю виданню Deutsche Welle віце-прем'єр і міністр розвитку та фінансів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна прийняла "сотні тисяч біженців з України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.