Польща прийняла "мільйон українців" – глава МВС

Понеділок, 21 березня 2016, 11:03

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявляє, що "за деякими оцінками, Польща прийняла навіть мільйон" українців, які, зокрема, постраждали від війни на сході України.

Про це він повідомив в ефірі Польського радіо.

"Я також нагадаю, тому що ми про це забуваємо, і намагаюся завжди нагадувати про це моїм колегам, міністрам внутрішніх справ країн ЄС на зустрічах в Брюсселі, що Польща прийняла, за деякими оцінками, навіть мільйон наших сусідів з України, яких, безсумнівно, торкнулася війна через напад Росії на Україну", - підкреслив глава польського МВС.

Окрім того, коментуючи проблему мігрантів з країн Близького Сходу і Африки, міністр зазначив, що "необхідно пам'ятати про те, що люди з Близького Сходу не хочуть приїжджати до Польщі, надаючи перевагу Німеччині".

На його думку, це пов'язано з тим, що "ці люди частково є біженцями, але частково це люди, які їдуть в Європу, щоб покращити свої побутові умови". Блащак також додав, що Польща буде перевіряти особу кожного біженця, якого буде приймати на своїй території.

"Я вже багато разів говорив прем'єр-міністру Польщі Беаті Шидло, що ми не наражатимемо Польщу на небезпеку, пов'язану з тим, що хтось, використовуючи ситуацію, зможе загрожувати Польщі та полякам", - підкреслив глава МВС Польщі.

Нагадаємо, 19 січня 2016 року, виступаючи у Європарламенті, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона біженців з України".

Заяву польського прем'єра розкритикували як польські ЗМІ, так і посольство України у Польщі.

Так, за офіційною статистикою, протягом 2015 року Польща надала статус біженця двом громадянам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.