Кулеба звинуватив у брехні посла РФ у Раді Європи через заяви щодо Чуркіна

Четвер, 23 лютого 2017, 11:27

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба звинуватив у брехні посла РФ у Раді Європи Івана Солтановського через заяви щодо постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, який помер 20 лютого у Нью-Йорку.

Про це посол України у Раді Європи написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Кулеби, МЗС РФ офіційно запустило розділ на своєму сайті для боротьби з фейками в той же день, як "посол РФ офіційно запустив в Раді Європи фейк про аморальність українців в Раді Безпеки ООН у зв'язку з вшануванням смерті посла Чуркіна".

"У відповідь, я так само офіційно при всіх запустив у посла РФ ввічливий, але рішучий заклик припинити поширювати брехню в Раді Європи. Довелося порушити дипломатичне правило не переходити на особистості, але воно було того варте", - написав Кулеба.

Зазначимо, що Кулеба не уточнив, на якій події це відбулося, однак Європейська Правда має інформацію, що емоційна суперечка дипломатів сталася на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке зазвичай відбувається в четвер вранці.

Нагадаємо, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. 

Згодом Росія почала використовувати смерть Чуркіна для піар-атаки на Україну. Так, Російська Федерація запропонувала Раді безпеки ООН наперед неприйнятну процедуру вшанування Чуркіна і використовує подальші дії для пропагандистської атаки на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.