Клімкін: заява посла Німеччини про вибори не вплине на українсько-німецькі стосунки

Четвер, 9 лютого 2017, 11:39

Заява посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, в якій він припустив можливість проведення виборів на окупованій частині Донбасу за присутності російських військ, жодним чином не впливає на українсько-німецькі відносини.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає УНІАН.

"Я казав і ще раз хочу наголосити: я бачу проблему не тільки в змісті того, що було сказано, але і в тому, як це було сказано, в наведених порівняннях, в наведеному тоні", - сказав глава МЗС.

"Але я хочу це особливо виділити, я хочу на цьому наголосити, вважайте, що це мій особливий акцент: те, що відбувається, і це не формальне гасло, яке я хочу сказати сьогодні як міністр, - воно ніяк не впливає на контекст українсько-німецьких відносин", - зазначив Клімкін.

"Ми знаємо німецьку позицію. Я працюю дуже щільно з усіма працівниками, не тільки тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їхню позицію, і насправді реакція, а реакція у багатьох випадках як у Олексія Гончаренка (народний депутат від БПП. – Ред.), вона є дуже емоційною, я вважаю, занадто емоційною, і свідчить, як ми розуміємо те, яким чином мають бути виконані Мінські домовленості і яким чином ми маємо йти до миру", - наголосив міністр.

Він сказав, що довів це до німецьких друзів. Також, за словами Клімкіна, коли посол ФРН відвідав українське МЗС, з ним відповідну бесіду провів політичний директор.

"І я вважаю ці декілька фраз, якщо хочете, в контексті нашої дружби з Німеччиною, дійсно вичерпаними. Я хочу на цьому наголосити", - підсумував Клімкін.

Як відомо, у вівторок розпочався дипломатичний скандал навколо висловлювань посла Райхеля в інтерв’ю "РБК-Україна" - посол заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ.

Пообіді в МЗС повідомили, що посла Німеччини викликали для пояснень на зустріч з профільним українським дипломатом. 

На зустрічі в МЗС України Райхелю заявили про неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.