В МЗС розповіли про суть своїх претензій до посла Німеччини

Вівторок, 7 лютого 2017, 19:58

В МЗС України заявили послу ФРН Ернсту Райхелю про неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

За даними прес-служби, 7 лютого 2017 р. посол ФРН в Україні Ернст Райхель був запрошений до МЗС України.

"Під час зустрічі німецькому дипломату було наголошено на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час зустрічі було підтверджено чітку і послідовну позицію України, що такі вибори мають відбуватися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, які б уможливили проведення на Донбасі вільних і демократичних виборів з дотриманням стандартів ОБСЄ та українського законодавства.

"При цьому в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у нормандському форматі, спрямованих на повернення миру на Донбас та припинення російської агресії проти України", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, у вівторок розпочався дипломатичний скандал навколо висловлювань посла Райхеля в інтерв’ю "РБК-Україна" - посол заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ, а також наголосив, що Україна теж не виконує Мінські угоди.

Пообіді в МЗС повідомили, що посла Німеччини викликали для пояснень на зустріч з профільним українським дипломатом. Міністр Павло Клімкін у своєму твіттері назвав "фарсом" пропозицію про вибори на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.