МЗС Німеччини стало на захист свого посла щодо виборів

Середа, 8 лютого 2017, 19:50

Слова німецького посла в Україні Ернеста Райхеля щодо можливості проведення виборів на Донбасі за присутності російських військ в цілому відповідають баченню урядом Німеччини Мінського процесу.

Про це заявив речник німецького МЗС Мартін Шефер, анонсуючи майбутню чотиристоронню зустріч щодо перемирʼя на Донбасі, повідомляє Reuters.

Так, він підтвердив, що міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель хоче організувати найближчим часом зустрічі чотирьох міністрів закордонних справ, щоб дати новий поштовх у виконанні Мінських домовленостей про перемир'я.

Агенція відзначає, що Шефер вирішив, окрім всього іншого, применшити наростання протиріч навколо полеміки щодо інтерв'ю посла Німеччини Ернст Райхеля, в якому той заявив, що вибори на Донбасі можливі за присутності військ РФ у регіоні, та намірів Києва "підняти українські прапори на кожній міськради".

"Він сказав, що коментарі Рейхеля не відрізняються від бачення німецьким  урядом Мінського мирного процесу, який відображає процес повного відновлення суверенітету України над власною територією після цілої низки кроків, серед яких і вибори", – відзначає Reuters.

Також Шефер повідомив, що німецький уряд глибоко шкодує з приводу інциденту з уламком Берлінсього муру біля посольства Німеччини в Україні (який розмалював нардеп Гончаренко від БПП – ред..), і підкреслив що цей інцидент – це "неприпустима поведінка".

Як відомо, у вівторок розпочався дипломатичний скандал навколо висловлювань посла Райхеля в інтерв’ю "РБК-Україна" - посол заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ.

Пообіді в МЗС повідомили, що посла Німеччини викликали для пояснень на зустріч з профільним українським дипломатом. 

На зустрічі в МЗС України послу Німеччини Ернсту Райхелю заявили про неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Згодом Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.