МЗС закликало українців, що збираються на матч збірної, дотримуватися законів Хорватії

Середа, 15 березня 2017, 16:06

МЗС України опублікувало попередження громадянам України у зв’язку з проведенням 24 березня 2017 року в Загребі відбіркового футбольного матчу чемпіонату світу між національними збірними командами України та Хорватії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"У зв’язку з проведенням 24.03.2017 р. у м. Загреб відбіркового футбольного матчу чемпіонату світу між національними збірними командами України та Хорватії… рекомендуємо громадянам України бути особливо уважними під час відвідання м. Загреб та дотримуватися правил поведінки та законодавства Республіки Хорватія", – йдеться у повідомленні.

В МЗС нагадали, що за законами Хорватії, іноземець під час короткострокового перебування в країні зобов'язаний зареєструвати місце свого проживання протягом двох днів з моменту в’їзду або у разі зміни місця проживання.

Відповідну заяву потрібно подати до відділу поліції за місцем знаходження житла (апартаментів, готелю тощо), де мешкатиме іноземець.

"Порушення режиму реєстрації місця проживання на території Хорватії тягне за собою накладання штрафу", – наголошують в МЗС.

Також у відомстві нагадали, що в’їзну візу до Хорватії можна отримати виключно у посольстві Республіки Хорватія в Україні, на прикордонних пунктах пропуску візи не оформлюються.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися на "гарячу лінію" Посольства України в Республіці Хорватія за номером телефону: +385916051010, адреса електронної пошти: emb_hr@mfa.gov.ua.

Крім того, прийом звернень громадян здійснює цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: