Посол України при ЄС закликав створити міжнародний механізм для деокупації Криму

Субота, 18 березня 2017, 12:02

Настав час для розробки міжнародного переговорного механізму для деокупації українського Криму.

Про це у своїй статі з нагоди третьої річниці окупації Криму у брюссельському виданні Euobserver написав посол України при ЄС Микола Точицький.

"Настав час розробити і запустити міжнародний переговорний механізм для деокупації Криму заради відновлення суверенітету України над півостровом" - написав він.

Посол наголосив, що Росія повинна скасувати всі незаконні рішення, які призводять до окупації Криму.

Крім того, за словами Точицького, ЄС повинен бути готовий активізувати дипломатичний і політичний тиск на Росію, в тому числі шляхом "зміцнення політики санкцій, щоб показати, що він не буде стояти осторонь і потурати подальшим серйозним порушенням прав людини" в Криму.

"Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб змусити Росію терміново звільнити всіх громадян України, які були незаконно затримані за політичними мотивами на території Росії або в окупованому Криму" - підкреслив посол.

Крім того, він наголосив на необхідності дотримуватись резолюції Генасамблеї ООН від 2016 року "Становище в сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)".

"Після трьох років окупації і військової агресії проти України, настав час для міжнародного співтовариства  знайти правильну політичну відповідь на поведінку Росії" - підкреслив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.