У австрійській делегації в ПАРЄ приєдналися до критики Аграмунта через візит до Сирії

документ
П'ятниця, 31 березня 2017, 11:23

Австрійська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи приєдналася до заяви України, Данії та Польщі, в якій засуджується поїздка глави Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до Сирії.

Про відповідний лист, який надійшов від австрійської делегації, "Європейській правді" повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

 

"Ми повністю дистанціюємося від цього згаданого візиту і закликаємо ПАРЄ також публічно дистанціюватися від нього, і дати чітко зрозуміти, що цей візит не був санкціонований Парламентською асамблеєю", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно президент ПАРЄ Педро Аграмунт привіз до Сирії делегацію депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії, попри те, що він не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Як повідомлялося, делегації України, Данії та Польщі в ПАРЄ засудили поїздку голови Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до Сирії та закликали ПАРЄ публічно сповістити громадськість про те, що цей візит не було санкціоновано Асамблеєю.

Пізніше до заяви приєдналися литовська делегація та голова групи Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи Аксель Фішер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.