Німецькі політики закликали до припинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС

Понеділок, 17 квітня 2017, 12:59

Після прийняття на референдумі в Туреччині змін до конституції керівники провідних німецьких політичних партій виступили за припинення переговорів щодо вступу Туреччини в Євросоюз.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Заступник голови Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер, зокрема, заявив, що повноправне членство Туреччини в Євросоюзі "більше не може бути метою" переговорів.

Вебер охарактеризував перспективи вступу Туреччини в ЄС як "самообман". На його думку, членство країни в Євросоюзі має бути зняте з порядку денного.

Очікується, що глави країн, що входять в ЄС, на найближчому саміті, який пройде на початку травня, оголосять про перегляд відносин з Туреччиною.

Заступник голови Християнсько-демократичного союзу Юлія Клекнер, що двері в ЄС для Туреччини "остаточно закриті". На її думку, фінансова підтримка, що надається Туреччині для входження в ЄС, повинна бути припинена.

Крім цього, лідери Лівої партії "зелених" Сара Вагенкнехт та Джем Оздемір зажадали також переглянути і військове співробітництво з Туреччиною. На думку політиків, все 260 німецьких солдатів, які перебували на військовій базі в Інджирліку, повинні бути відкликані, а всі поставки зброї Туреччині - припинені.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

За внесення до конституції поправок проголосували 51,41% виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.