Мей перевела на жарт розмови щодо можливої війни через питання Гібралтару

Понеділок, 3 квітня 2017, 19:58

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей перевела на жарт припущення, що вона піде на війну через Гібралтар та заявила, що будь-який спір щодо цієї крихітної британської території буде вирішено за допомогою діалогу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, що напередодні колишній лідер консервативної партії Мей, Майкл Говард, заявив, що прем'єр-міністр буде готова піти на війну, щоб захистити територію, так само, як колись зробила колишній прем'єр-міністр Британії Маргарет Тетчер щодо Фолклендських островів 35 років тому.

Повідомляється, що Мей "відкинула голову назад та розсміялася, коли журналісти запитали її з приводу цього питання, в літаку по дорозі на Близький Схід".

"Що ми робимо з усіма європейськими країнами в Європейському Союзі - це сідаємо за стіл переговорів та говоримо",- сказала вона.

Мей відповіла, що у політиці щодо цього питання йдеться лише однозначно про затяжний спір.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз пропонує Іспанії право вето щодо майбутніх відносин між Гібралтаром та ЄС після того, як Британії вийде з блоку.

Гібралтар звинуватив Іспанію в маніпулюванні Європейської радою у власних політичних інтересах.

Нагадаємо, під час британського референдуму 96% гібралтарців проголосували за те, щоб залишитися в ЄС. Явка склала 84%.

Як відомо, Гібралтар - це британська заморська територія, розташована на півдні Піренейського півострова. Іспанія пред'являє права на цю територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.