Британія очікує на остаточні інструкції ЄС щодо Гібралтару

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:50

Британія буде чекати до кінця місяця, щоб з'ясувати остаточні інструкції, погоджені членами Європейського Союзу щодо питання Гібралтару.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Британії Терези Мей, повідомляє Reuters.

"Є вже створений проект з керівними положеннями ... ми зачекаємо та подивимося, що з того буде погоджено 27 (країнами-членами ЄС - Ред.)" - заявив прес-секретар журналістам.

За його словами, міністр Великої Британії з Brexit Девід Девіс провів "дружню та конструктивну" зустріч з міністром закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастісом в Мадриді в понеділок в рамках попередньої домовленості щодо візиту.

Повідомляється, що напередодні колишній лідер консервативної партії Мей, Майкл Говард, заявив, що вона буде готова піти на війну, щоб захистити територію, як і колишній прем'єр-міністр Британії Маргарет Тетчер зробила з Аргентиною через Фолклендські острови 35 років тому.

Нагадаємо, головний міністр Гібралтару Фабіан Пікардо заявив, що "Скеля" не буде використовуватися як розмінна монета у переговорах про вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз пропонує Іспанії право вето щодо майбутніх відносин між Гібралтаром та ЄС після того, як Британії вийде з блоку.

Гібралтар звинуватив Іспанію в маніпулюванні Європейської радою у власних політичних інтересах.

Під час британського референдуму 96% гібралтарців проголосували за те, щоб залишитися в ЄС. Явка склала 84%.

Як відомо, Гібралтар - це британська заморська територія, розташована на півдні Піренейського півострова. Іспанія пред'являє права на цю територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.