Радбез ООН засудив запуск ракети КНДР, погрожує новими санкціями

Вівторок, 16 травня 2017, 09:46

Рада Безпеки ООН рішуче засудила останні випробування балістичної ракети Північною Кореєю та погрожує ввести нові санкції за порушення вимог про припинення всіх ядерних випробувань.

Про це повідомляє The Voice of America.

В одностайно ухваленій заяві в понеділок пізно ввечері, яку підтримав також Китай, Рада висловила "глибоку занепокоєність" з приводу запуску ракети у неділю, яка, за заявами Пхеньяна, пролетіла 787 кілометрів (490 миль), перш ніж впасти в Японське море.

У заяві міститься заклик до усіх країн оперативно виконати шість резолюцій щодо санкцій проти КНДР, які вже прийняті всесвітньою організацією.

Нагадаємо, що напередодні президент Росії Володимир Путін назвав останнє випробування ракетного комплексу КНДР "контрпродуктивним, шкідливим і небезпечним".

Виступаючи в понеділок у Пекіні, Путін сказав: "Ми категорично проти розширення клубу ядерних держав".

Як відомо, нещодавно Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети за кілька днів після вступу на посаду нового президента Південної Кореї.

Джерела в американському уряді повідомили, що ракета Північної Кореї, яка була запущена 13 травня із західного району Кусон, впала на відстані приблизно 100 км (60 миль) від російського Владивостока.

Проте, за інформацією Міноборони Росії, ракета КНДР впала на відстані близько 500 км від території Росії та не несла жодної небезпеки для неї.

Після випробування балістичної ракети Північною Кореєю США, Японія і Південна Корея закликали провести екстрене засідання РБ ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.