КНДР знову заявила, що ЦРУ планує вбивство Кім Чен Ина

Понеділок, 15 травня 2017, 13:55

Північна Корея в понеділок відновила обвинувачення американської та південнокорейської розвідок у змові з метою вбивства лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє Reuters.

На брифінгу у своєму посольстві в Пекіні посол Північної Кореї у Китаї сказав, що Центральне розвідувальне управління США та Національна служба розвідки Південної Кореї "таємно і ретельно" розробляють план вбивства Кім Чен Ина, під час якого буде використано "радіоактивні або нано-отруйні речовини".

"Ми вважаємо, що цей виключний злочин організовано ворожими силами для того, щоб завдати шкоди внутрішнім справам Північної Кореї", - заявив посол Цзи Чже Рен.

Раніше в цьому місяці Пхеньян звинуватив дві спецслужби у невдалій змові з метою вбивства Кіма біохімічною бомбою на військовому параді в Пхеньяні.

Як відомо, 13 травня Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети через кілька днів після вступу на посаду нового президента у Південній Кореї. Пролетівши сотні миль, ракета впала у Японському морі на відстані приблизно 100 км від російського Владивостока.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.