Меркель очікує, що Британія дотримуватиметься графіку щодо Brexit

Четвер, 15 червня 2017, 10:32

Канцлер Німеччини Ангела Меркель очікує, що Британія буде дотримуватися графіку щодо переговорів з Brexit, попри те, що її головний посол сказав про відкриті двері ЄС для Британії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Британський прем'єр-міністр минулого вечора в Парижі заявила, що хоче дотримуватися свого графіку", - заявила Меркель на прес-конференції разом із міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем.

"Ми погоджуємося з тим, що говорить британська сторона", - сказала вона.

Проте Габріель повторив заяву, зроблену напередодні міністром фінансів Німеччини Вольфгангом Шойбле, який сказав, що Британію приймуть назад, якщо британці вирішать, що хочуть залишитися.

За словами Габріеля, таке рішення мають прийняти британський парламент та британський народ.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції з прем’єром Британії Терезою Мей заявив, що двері ЄС для Великої Британії лишаються відкритими, хоча повернутися буде і важче з огляду на те, що процедура Brexit вже почалася.

Перед цим міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що Британія у разі, якщо передумає виходити з ЄС, знайде відкриті двері.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей після виборів заявила, що переговори про Brexit стартують 19 червня, як і було заплановано раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.