Координатор ЄП щодо Brexit: Британія може лишатись в ЄС, але на гірших умовах

Середа, 14 червня 2017, 11:49

Британія має право передумати виходити з ЄС, але їй не слід очікувати того, що вона лишиться там на попередніх, вигідних для неї умовах.

Про це заявив координатор Європарламенту щодо Brexit, екс-прем’єр Бельгії Гі Верхофстадт, передає Reuters.

"Вчора Еммануель Макрон, новий президент Франції, говорив про відкриті двері. Що якщо Британія передумає, вона знайде відкриті двері" - сказав він.

"Я згоден. Але як в "Алісі в Країні див" не всі двері однакові. Це будуть цілком нові двері, двері нової Європи, Європи без знижок, без складності, з реальними повноваженнями і єдністю" - заявив Верхофстадт.

Бельгійський євродепутат віддавна є прихильником тіснішої інтеграції в ЄС і надання більшої кількості повноважень Брюсселю. Він послідовно критикував особливі умови членства Великої Британії в ЄС, зокрема той факт, що країна отримує назад половину свого внеску в бюджет ЄС в якості знижки. Британія також користується правами, які дозволяють їй ухилятися від правил ЄС, в тому числі від вступу в єврозону.

Нагадаємо, на зустрічі з прем’єром Британії Терезою Мей президент Франції Еммануель Макрон заявив, що двері ЄС для Великої Британії лишаються відкритими, хоча повернутися буде і важче з огляду на те, що процедура Brexit вже почалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.