Керівник посольства США у Китаї подав у відставку через незгоду з Трампом

Вівторок, 6 червня 2017, 10:34

Тимчасовий повірений посольства США в Китаї Девід Ренк подав у відставку на тлі припущень, що він виступає проти кліматичної політики президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє AFP.

Ренк є кар'єрним дипломатом, в Держдепі США працює 27 років. На роботу до посольства в Пекіні він був призначений в січні минулого року.

"Пан Ренк прийняв особисте рішення. Ми цінуємо його роки відданої служби в Державному департаменті", - сказала прес-секретар посольства США.

Вона відмовилася коментувати, коли до Китаю прибуде новий посол США. Трамп вибрав в якості нового посла в Китаї колишнього губернатора штату Айова Террі Бранстада, але той досі не прибув до країни.

За даними ЗМІ, Ренк пішов у відставку через те, що був стурбований рішенням Трампа вивести США з Паризької кліматичної угоди.

Нагадаємо, Трамп звинуватив членів Конгресу від Демократичної партії в затягуванні процедури затвердження його кандидатів, в тому числі на дипломатичні посади.

Всі політично призначені посли США, які отримали посади від адміністрації Барака Обами, залишили свої посади у день інавгурації Трампа 20 січня.

За часів Обами нараховувалось більше 50 політичних послів США, і серед них посли у 15 країнах ЄС, а також посли у НАТО та ОБСЄ. Після їхньої відставки більшість посад досі залишаються вакантними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: