Розгортання американської системи ПРО у Південній Кореї буде відновлено

П'ятниця, 9 червня 2017, 11:40

Південна Корея не має на меті змінювати свою угоду зі Сполученими Штатами щодо розгортання американської системи протиракетної оборони США.

Про це у п'ятницю заявив головний радник з національної безпеки Південної Кореї, передає Reuters.

За словами радника Чунг Ий-Ена, рішення щодо тимчасового зупинення розгортання протиракетного комплексу THAAD з метою проведення оцінки його впливу на навколишнє середовище є внутрішнім заходом для забезпечення демократичного процесу.

"Рішення про розгортання протиракетного комплексу THAAD було прийнято для захисту Південної Кореї й сил США в Південній Кореї від зростаючої загрози з боку Північної Кореї. Ми не прийматимемо таке рішення необдумано", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що уряд Південної Кореї призупинив розгортання американського протиракетного комплексу THAAD, призначеного для стримування загрози з боку КНДР.

Нагадаємо, домовленості щодо розгортання протиракетного комплексу було досягнуто ще за попередниці президента Мун Чже Іна, президента Пак Кин Хє. США почали розміщення системи THAAD незадовго до перемоги Муна на президентських виборах.

Розміщення ракетного комплексу викликало невдоволення Північної Кореї, а також різку опозицію з боку Китаю, який розглядає її як загрозу власній безпеці.

Комплекс THAAD призначений, щоб збивати балістичні ракети малої та середньої дальності, які загрожують цивільному населенню. КНДР заявляє, що має такий тип зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: