Через безперевні дощі кільком регіонам Німеччини загрожують серйозні повені

фото
Середа, 26 липня 2017, 14:27

У низці регіонів Німеччини – Нижній Саксонії, Саксонії-Ангальті та Тюрингії – у середу тривають сильні дощі, які вже призвели до повеней та можуть спричинити ще серйозніші затоплення.  

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Через сильні дощі та повені у Нижній Саксонії постраждало регіональне транспортне сполучення, особливо автобусні перевезення. У низці населених пунктів затоплені вулиці та підвали будинків. Рятувальники перекривають вулиці та відкачують воду за допомогою помп.

Повінь у місті Гослар, фото DPA

 Повінь у місті Рюден, фото DPA

У місті Гільдесгайм у Нижній Саксонії можуть евакуювати 1100 людей. Через підйом рівня води у ріці Іннерсте є загроза повені. Зараз декілька вулиць міста перекриті, людям рекомендують прибрати автомобілі із потенційно небезпечних районів.

У місті Бад Гарцбург у тому ж регіоні через загрозу повені закрили залізничний вокзал.

В Тюрингії у наступні дві доби очікуються понад 100 літрів опадів на квадратний метр. У цій федеральній землі оголошено попередження найвищого рівня.

У Саксонії-Ангальті рівень води у ріках теж піднявся та існує загроза повені. Така ж ситуація у землі Бранденбург. Напередодні внаслідок опадів було зупинено рух поїздів на двох лініях берлінського метро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.