Злива століття у Берліні: в місті запровадили надзвичайний стан

фото, відео
П'ятниця, 30 червня 2017, 14:38

Через потужні дощі, які розпочалися у німецькій столиці у четвер близько обіду, у Берліні оголосили надзвичайний стан.

Про це повідомляє видання Bild.

За даними берлінського водоканалу, у районах Шпандау та Вільмерсдорф випали 150 літрів опадів (на квадратний метр), тоді як у середньому по Берліну випадає 580 літрів на рік.

"За 18 годин випала тримісячна кількість опадів", - розповів речник водоканалу Штефан Натц. Як відзначає видання, за статистикою така погодна ситуація повторюється один раз на сто років.

Через рекордні опади співробітники пожежної служби здійснили 1750 виїздів за викликами громадян. Станом на обід п’ятниці над ліквідаціями наслідків негоди працюють понад півтисячі пожежників, надзвичайний стан досі не скасовано. 

 
 

У четвер через сильні дощі на три години зупинили рух на берлінському автобані А100 - одному із найбільш завантажених в регіоні. Пожежникам довелось відкачувати воду з магістралі за допомогою помп.

У районі Шарлоттенбург через підтоплення евакуювали житловий будинок.

У берлінському аеропорту Тегель у ніч на п’ятницю було частково призупинено авіасполучення. 180 пасажирів були вимушені заночувати в аеропорту, бо їхні рейси було скасовано. Станом на ранок п’ятниці повітряне авіасполучення функціонує без збоїв.

 

Автобуси у п’ятницю курсують з затримками. Через підтоплення було зачинено станцію метро Бісдорф-Зюд. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.