Прихильники Brexit запустили кампанію проти проєвропейського глави Мінфіну

Понеділок, 14 серпня 2017, 16:48

Одна з найвпливовіших організацій, що брали участь у кампанії референдуму щодо Brexit будуть домагатися усунення міністра фінансів Філіпа Хеммонда,я кого звинувачують  у намаганнях скасувати вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Хеммонд виступає за такий розрив з ЄС, який би тривав багато років, що начебто слугує меті захисту британської економіки. Цим самим він викликав роздратування тих прихильників Brexit, які хочуть виходу Британії з ЄС не пізніше березня 2019 року.

Учасники групи Leave.EU, яка на низовому рівні брала участь у підготовці минулорічного референдуму щодо виходу з ЄС, хочуть  усунути Хеммонда з парламенту.

"Він є належить до тих Вестмінстерських депутатів (членів парламенту), які вважають, що, вони можуть скасувати побажання 52 %, відклавши вихід з ЄС" - сказав глава групи Аррон Банкс у листі виборцям округу, за яким обирався Хаммонд.

В той же час, не існує механізму, за яким виборці могли б автоматично відкликати обраного депутата. Але Leave.EU закликала своїх прихильників тиснути на місцеву Консервативну партію, щоб та не обирала Хеммонда як свого кандидата на наступних виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.