Британія: перехідний період після Brexit не означає бажання залишитися в ЄС

Неділя, 13 серпня 2017, 12:49

Британія потребує перехідного періоду для пом'якшення наслідків виходу з Європейського Союзу, але він не буде використаний для зупинки процесу Brexit.

Про це йдеться у статті для Sunday Telegraph міністра фінансів Філіпа Хаммонда та міністра торгівлі Ліама Фокса.

Міністри, що представляють сторони "за" та "проти" Brexit у партії "Торі", стверджують, що перехідний період буде "обмеженим в часі" і він покликаний уникнути падіння "з краю скелі", що може спричинити шкоду для британського бізнесу.

Хаммонд і Фокс також наголошують що Британія не залишиться біля "чорного входу" ЄС і повністю вийде з єдиного ринку та митного союзу після Brexit в 2019 році.

"Ми вважаємо, що проміжний період, який буде обмежений певним терміном, буде важливим для наших національних інтересів та для більшої впевненості бізнесу, але він не може бути нескінченним; він не може бути "чорним ходом", щоб залишитися в ЄС", - йдеться у статті.

Міністр також підтвердили, що імміграційний контроль - одне з ключових питань для виборців, які підтримали Brexit - не зупинить усіх працівників ЄС, які приїжджають до Британії. Вони заявили що "перетин кордону має продовжувати працювати гладко" протягом перехідного періоду.

Раніше ЗМІ повідомляли, що двоє високопоставлених членів уряду Британії виступають проти Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.