Британські міністри впевнені у досягненні згоди з шотландцями щодо Brexit

Четвер, 10 серпня 2017, 14:36

Британські міністри впевнені, що зможуть досягти згоди з Шотландською національною партією, що дозволить уникнути конституційної кризи через Brexit.

Про це повідомляє The Times.

Деміан Грін, міністр британської прем'єрки Терези Мей, якому вона найбільше довіряє, провів переговори з міністрами шотландського уряду, щоб запобігти голосуванню націоналістів проти основного законопроекту з Brexit у Холіруді (парламенті Шотландії).

Видання повідомляє, що Грін після пізніх переговорів вчора ввечері (9 серпня) вийшов, переконаний у тому, що було досягнуто прогресу, який свідчить про можливість досягнення угоди, що дозволить уникнути конфронтації між Холірудом та Вестмінстером.

Проте Майк Рассел, міністр Шотландії з питань Brexit, заявив, що уряд Великої Британії не зміг просунутися далі й що загроза від шотландського уряду, який виступає проти законопроекту щодо Brexit, все ще залишається актуальною.

Повідомляється, що ключовим моментом суперечки є передача повноважень після Brexit. Шотландський уряд наполягає на тому, щоб усі повноваження у всіх галузях, які мали б перейти у "спадок" Шотландії, були передані Единбургу, як тільки Велика Британія вийде з ЄС.

Нагадаємо, у липні понад 60 визначних шотландців звернулися до уряду Великої Британії з відкритим листом, в якому попросили зупинити Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.