Після терактів в Іспанії Трамп згадав фейк про розстріл мусульман кулями у свинячій крові

П'ятниця, 18 серпня 2017, 10:33

Президент США Дональд Трамп відреагував на теракти в Іспанії, згадавши легенду про американського генерала, який розстрілював мусульман кулями, вимоченими у свинячій крові.

"Вивчіть, що американський генерал Першінг робив з упійманими терористами. Він позбувся ісламістського террору на 35 років", - написав Трамп у своєму Twitter невдовзі після терактів в Іспанії.

Трамп мав на увазі легенду, згідно з якою на початку ХХ століття американський генерал Джон Першінг придушив повстання у мусульманській провінції Моро на Філіппінах після іспансько-американської війни.

Під час виборчої кампанії минулого року Трамп стверджував, що генерал Першінг впіймав "50 терористів" та розстріляв усіх, крім одного, кулями, вимоченими у свинячій крові. Свиня, як відомо, вважається в ісламі нечистою твариною. Останньому впійманому "терористу" наказали розповісти усім іншим, що трапилося. 

Як повідомляє The New York Times, різновиди цього міфу поширились у мережі після терактів у США 11 вересня 2001 року. Однак цю легенду було неодноразово спростовано.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

В результаті теракту загинули 13 людей, понад 100 осіб отримала поранення. Двоє нападників були затримані поліцією, третього застрелили в перестрілці.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

В ніч на 18 серпня в місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, поліція визнала інцидент терактом.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран. На терористах були жилети з вибухівкою, поліція провела контрольовані вибухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.