Теракт в Барселоні: поліція затримала другого підозрюваного

П'ятниця, 18 серпня 2017, 09:29

Іспанська поліція затримала другого підозрюваного у причетності до теракту в Барселоні, який забрав життя 13 людей.

Про це повідомляє Sky News.

Ім’я підозрюваного не називається, про нього лише відомо, що він виходець з іспанського напіванклаву Мелілья, розташованого на півночі Африки.

Раніше стало відомо про арешт іншого підозрюваного. Іспанські ЗМІ спочатку повідомили, що його звати Дрісс Укабір (Driss Oukabir), він є уродженцем Франції (народився в Марселі на півдні країни), а останнім часом проживав у Жироні, неподалік від Барселони. Він не має громадянства Іспанії.

Однак пізніше видання La Vanguardia повідомило, що Укабір увечері 17 серпня прийшов поліцію і заявив, що у нього вкрали документи.

Укабір сказав поліцейським, що побачив свою фотографію в новинах. У момент здійснення теракту він, за його власними словами, перебував у місті Ріполь.

За словами мера, в крадіжці документів Укабіра підозрюють його брата, 18-річного Мусу Укабіра. Він може бути причетний до теракту.

Агентство Reuters повідомляє, що жоден з двох підозрюваних не перебував за кермом мікроавтобуса в момент скоєння теракту.

Досі точно невідомо, скільки людей причетні до нападу, водія фургону досі шукають.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

В результаті теракту загинули 13 людей, понад 100 осіб отримала поранення. Двоє нападників були затримані поліцією, третього застрелили в перестрілці.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

В ніч на 18 серпня в місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, поліція визнала інцидент терактом.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран. На терористах були жилети з вибухівкою, поліція провела контрольовані вибухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.