Єлизавета II не зречеться престолу на користь принца Чарльза - ЗМІ

Понеділок, 21 серпня 2017, 11:14

Королева Великої Британії Єлизавета II не збирається відрікатися від престолу на користь сина - принца Чарльза.

Про це повідомляє The Sunday Times із посиланням на джерела, близькі до монаршої сім'ї.

За словами співрозмовників, 91-річна королева вважає, що "понад усе борг і потреби народу, і вона повинна виконувати обов'язок перед нацією до кінця".

Єлизавета II перебуває на троні вже 65 років - довше за всіх живих монархів у світі, проте в Букінгемському палаці стверджують, що вона не збирається в найближчому майбутньому вводити в дію Акт про регентство.

"Як повідомили Sunday Times три різних високопоставлених джерела, ні Букінгемський палац, ні Кларенс-хаус (офіційна резиденція принца Чарльза) не мають планів щодо регентства", - пише газета.

Відповідно до Акту про регентство від 1937 року, монарх може передати владу своєму наступникові "в разі своєї непрацездатності через хворобу і для виконання певних королівських функцій від імені монарха".

Непрацездатність повинна бути письмово підтверджена трьома або більше довіреними особами королеви, головою Палати лордів, спікером Палати громад і главою державних архівів.

Раніше британські таблоїди повідомили, що королева Великої Британії планує відректися від престолу у віці 95 років.

Останній раз регентство в Британії було в період з 1811 по 1820 роки, коли внаслідок душевної хвороби король Георг III не зміг керувати країною і влада перейшла до його старшого сина Георга, який згодом став королем Георгом IV.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: