У Литві можуть на 1,5 роки зупинити трансляцію двох російських телеканалів

Понеділок, 21 серпня 2017, 16:07

Литовська комісія з радіо і телебаченню (ЛКРТБ) визнала, що два російських телеканали розпалюють війну і ненависть.

Про це повідомляє Delfi.

Голова комісії попередив, що до цих каналів можуть бути застосовані більш жорсткі санкції, ніж звичайна заборона трансляції в Литві на три місяці.

"Комісія визнала, що всі факти, які встановлені, достовірні", - сказав голова комісії Едмундас Вайтекунас.

Комісія встановила, що висловлювання російського депутата Володимира Жириновського розпалювали ненависть в програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "РТР Планета" і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi".

В програмі на каналі "РТР Планета" Жириновський, зокрема, сказав: "Потрібно висунути ультиматум прибалтійським державам, щоб вони відвели все війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете - ми приймемо певні заходи" .

На запитання ведучого, які саме заходи, Жириновський відповів: "А вони потім побачать. Вранці, вночі прилетять якісь літаки".

Російський парламентарій брав участь і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi". Там він говорив про окупацію України, відокремленого від Молдови Придністров'я.

Через порушення на каналі "РТР Планета" комісія двічі зупиняла трансляцію цього каналу в Литві на три місяці і один раз зобов'язала перевести цей канал в пакет платних програм. Трансляція каналу "ТВЦi" призупинялася в Литві один раз.

Вайтекунас попередив, що на цей раз щодо телеканалів можуть бути застосовані більш суворі санкції. "Всьому є межа. Якщо ці три місяці ніяк не вплинули і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції повинні бути суворішим", - сказав він.

"Можливою санкцією (обмеження трансляцій в Литві - ред.) для них було б від року до півтора років", - додав Вайтекунас.

Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: