В МЗС РФ знову висловили протест у зв’язку з "ворожими діями США"

Понеділок, 11 вересня 2017, 20:55

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков висловив протест заступнику держсекретаря США Томасу Шеннону у зв'язку з примусовим закриттям американськими властями генконсульства Росії в Сан-Франциско і захопленням російської дипломатичної власності у Вашингтоні і Сан-Франциско.

Про це повідомили в російському МЗС за підсумками консультацій заступників зовнішньополітичних відомств РФ і США в Гельсінкі.

"З російської сторони знову заявлений протест у зв'язку з ворожими діями США, посяганням на дипломатичний імунітет. Зазначено, що умови перебування американських дипломатів в Росії приводяться у відповідність з обмеженнями, встановленими для наших представників" – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що російська сторона закликала США припинити руйнувати двосторонні відносини.

Нагадаємо, у понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російська влада приведе до "повного паритету" умови, в яких працюють американські і російські дипломати.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що для "повного паритету" слід скоротити ще 155 американських дипломатів. Саме стільки людей працюють зараз в постійному представництві РФ при ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: