У Чорногорії суд у справі спроби перевороту перенесли на 20 вересня

Середа, 13 вересня 2017, 15:37

У Чорногорії перенесли  на 20 вересня суд у справі минулорічної спроби перевороту через стан здоров’я одного з підозрюваних.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

Колишній командир жандармерії Сербії Братіслав Дікіч на минулому тижні, а також у понеділок і половину середи був присутній у суді, незважаючи на біль і слабкість, викликані онкологічним захворюванням.

Суддя Сузана Мугоша раніше змушена була оголошувати перерви, щоб підозрюваний міг прийняти ліки і продовжити відповідати на питання прокурора і адвокатів. У середу після полудня Дікіч повідомив, що не може через сильний біль більше перебувати на процесі.

Суддя Мугоша після цього перенесла засідання на 9.00 20 вересня.

Раніше повідомлялося, що судді, які ведуть процес у справі організаторів минулорічної спроби перевороту в Чорногорії, відмовилися відпустити підозрюваних з-під варти.

Як відомо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.