Суд в Чорногорії відмовився звільнити з-під варти підозрюваних у спробі перевороту

Понеділок, 11 вересня 2017, 20:36

Судді, що ведуть процес у справі організаторів минулорічної спроби перевороту в Чорногорії, відмовилися відпустити підозрюваних з-під варти.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

Судовий процес на 14 підозрюваними розпочався минулого тижня. Їх звинувачують у створенні злочинної організації з метою усунення прозахідного уряду в Чорногорії і заміни його на проросійський.

Суд над двома росіянами і двома сербами проходить за їх відсутності. У понеділок головуючий суддя не задовольнив клопотання адвокатів решти підозрюваних щодо звільнення з-під варти, оскільки є побоювання щодо їх взаємодії з росіянами з метою залякування свідків.

"Це законна основа для утримання під вартою. Якщо ми звільнимо їх з в’язниці, вони зможуть отримати логістичну підтримку від росіян, які недоступні для переслідування" - сказав головний прокурор Мілівоє Катніч.

Як відомо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.