Парламент Швеції не підтримав пропозицію про вотум недовіри прем'єру

П'ятниця, 15 вересня 2017, 11:24

Парламент Швеції не підтримав пропозицію про вотум недовіри прем'єр-міністру країни Стефану Льовену, яка була висунута антиіммігрантською партією "Демократи Швеції" через скандал з витоком даних.

Про це повідомляє Svt.se.

Лише 43 депутатів парламенту з 349 підтримали вотум недовіри прем'єру.

Зазначимо, якби більшість депутатів підтримали вотум недовіри, то уряд на чолі з Льовеном пішов би у відставку, лише за рік до загальних виборів.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що Шведське транспортне агентство у 2015 році без дотримання належної процедури перевірки передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM.

Відтак інформація про всі автомобілі в країні – в тому числі поліцейські і військові – стала доступна IT-працівникам  у Чехії.

Крім того, чеським IT-шникам стала доступна секретна поліцейська інформація, зокрема, дані про кримінальні злочини чи інформація про підозрюваних у вчиненні злочинів.

Згодом прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен заявив, що міністр внутрішніх справ Андерс Егеман та міністр інфраструктури Анна Йоханссон залишають свої пости через недовіру опозиційного Коаліційного альянсу щодо трьох міністрів уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.