Фракція "Зелених" Європарламенту просять ЄК стати посередником між Барселоною та Мадридом

Неділя, 1 жовтня 2017, 19:16

Європарламентська фракція "Зелених" виступила із терміновою заявою щодо подій у Каталонії.

Відповідна заява співголів фракції і Ска Келлера та Філіпа Ламбертса оприлюднене на офіційному сайті фракції.

"Європейська комісія не може продовжувати закривати очі на ситуацію в Каталонії. Ми закликаємо Комісію сприяти діалогу та пропонувати посередництво", - пропонують лідери зелених.

При цьому зелені вважають, що нинішню кризу спровокували саме дії іспанського уряду.

"Масове насильство поліції проти мирних людей, які намагаються проголосувати, є великою помилкою Рахоя (прем’єр-міністра Іспанії), що тільки ускладнює ситуацію. Незалежно від результатів сьогоднішнього голосування, обидві сторони повинні повернутися до переговорний стіл. Це політична проблема, і вона повинна бути вирішена політично, а не поліцейською силою",- говориться у заяві.

Як відомо, у неділю в Каталонії проходить заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

Виборці з самого ранку вишикувалися в черги перед дільницями. Іспанська поліція після початку голосування вдалася до спроб заблокувати дільниці і вилучити виборчі урни. Поліцію Каталонії при цьому звинувачують у бездіяльності і невиконанні рішення суду.

Лідер Каталонії Карлес Пуджемон звинуватив іспанський уряд у невиправданому насильстві і заявив, що поліція стріляє у людей гумовими кулями. У каталонському уряді заявили, що кількість поранених у ході сутичок з поліцією досягла 465 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.