Каталонці вишикувались в черги для голосування на забороненому Іспанією референдумі

фото
Неділя, 1 жовтня 2017, 09:32

Тисячі каталонців зібралися вранці у неділю біля виборчих дільниць, щоб проголосувати на референдумі про незалежність, який уряд Іспанії називає незаконним.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що у ранні години неділі на вулицях Барселони можна було помітити загони Національної гвардії Іспанії, однак на світанку не було ознак того, що вони чи поліція автономії будуть втілювати наказ суду з блокування дільниць.

На окремих дільницях виборці заблокували входи, побоюючись того, що поліція зможе піти у наступ. В одній із шкіл Барселони організатори попросили виборців вдатися до тактики пасивного опору у разі втручання поліції.

Організатори попросили виборців прийти на дільниці за декілька годин до початку голосування, яке має розпочатися о 9 ранку, закликаючи до великих черг о 7.30, щоб послати світу такий образ дня референдуму.

фото Reuters 
 

Як повідомляє El Pais, влада Каталонії дозволила голосувати без виборчих конвертів, оскільки як відомо, поліція вилучила декілька мільйонів конвертів і бюлетенів.

Нагадаємо, напередодні поліція Каталонії Mossos заблокувала 1300 з 2 315 шкіл, призначених як виборчі дільниці для проведення референдуму про незалежність від Іспанії.

Детальніше про референдум у Каталонії читайте у статті "Розлучення по-каталонськи: чи зможе Мадрид зупинити референдум та розпад Іспанії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: