КНДР погрожує запуском ракет через навчання США та Південної Кореї

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 15:59

КНДР знову погрожує запустити ракети в напрямку острова Гуам, території США, застерігаючи, що "безрозсудні кроки" США змусять Пхеньян вжити заходів.

Про це повідомляє CNN.

"Ми вже кілька разів попереджали, що ми будемо протидіяти для самооборони, у тому числі запускаючи ракети у води біля території США - острова Гуам", - повідомляє агентство КНДР KCNA.

"Американські військові дії посилюють нашу рішучість - що США мають бути приборкані вогнем, і що ми можемо наблизитись до того, щоб натиснути "спусковий гачок" для здійснення найсильніших контрзаходів", - погрожують у КНДР.

Нові погрози з Пхеньяна з'явилися після тижнів напруженості, яка може ще більше зрости через спільні військові навчання США та Південної Кореї, які розпочинаються у понеділок.

Раніше повідомлялося, що американський атомний підводний човен USS Michigan класу Ohio в п'ятницю зайшов до порту Пусан в Південній Кореї.

Зазначимо, що наступного тижня США та південна Корея проведуть спільні військові навчання, в яких братиме участь американський авіаносець USS Ronald Reagan.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: