В КНДР розповіли депутатам РФ про модернізацію ракет для удару по США - росЗМІ

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:49

У керівництві КНДР заявили депутатам РФ про намір реконструювати свою ракету з метою збільшення тривалості польоту, що дозволить їй досягти території США.

Про це повідомив член комітету Державної Думи РФ з міжнародних справ Антон Морозов, який здійснив минулого тижня поїздку в Пхеньян, повідомляє російське агентство "Интерфакс".

"Про це нам заявили на зустрічі з головою президії Верховного народного зібрання КНДР Кім Єн Намом, який сказав, що вони "зобов'язані розробляти відповідь" на можливу агресію з боку США і планують модернізувати ракету, щоб збільшити її дальність, провести випробування", - розповів Морозов про зміст бесіди.

Він звернув увагу на те, зараз дальність північнокорейської ракети складає "максимум 3 тис. км", а керівництво поставило завдання збільшити її до 9 тис., і, таким чином, вона зможе досягти території США.

"Про терміни (вирішення цього завдання - Ред.) не йшлося", - уточнив Морозов.

Нагадаємо, 4 липня цього року - в День Незалежності США - лідер КНДР запустив ракету Hwasong-14, яка, за словами аналітиків та зарубіжних офіційних осіб, мала діапазон до 8000 кілометрів, що дозволяє досягти Аляски та Гаваїв.

Раніше повідомлялося, що глава Пентагону Джим Меттіс закликав військове командування бути готовим до військового рішення конфлікту навколо КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.