Збройні сили Швеції закупили 59 собак за понад мільйон євро

Вівторок, 24 жовтня 2017, 17:49

Збройні сили Швеції витратили понад мільйон євро на покупку 59 собак для своєї спеціальної програми.

Про це повідомляє The Local.

Зазначається, що шведська армія купує собак для своєї спеціальної програми з розведення тварин, яка триває протягом десяти років для того, щоб отримати тварин, які добре підходять для роботи в поліції чи збройних силах.

Але за даними радіопередачі з розслідувань Kaliber, яка транслюється Sveriges Radio, покупки військових можуть бути незаконними, оскільки армія не оголосила про проведення відкритого тендеру.

Загалом, до 2014 року Збройні сили Швеції закупили 90 німецьких вівчарок для своєї програми з розведення собак.

Журналісти Kaliber переглянули квитанції щодо покупки 59 собак. Виявилося, що собаки обійшлися армії у понад 12 мільйонів крон (понад один мільйон євро).

Це означає, що в середньому за кожну собаку було витрачено по 210 тис. крон (понад 21 тисячу євро).

За словами експертів та селекціонерів, дана ціна є набагато вищою за нормальну.

"Я ніколи не бачив нічого подібного, є тисячі й тисячі собак, в основному з однаковою генетикою", - сказав один з експертів.

Ба більше, 59 закуплених собак були переважно молодими тваринами, які ще не мали власних цуценят, а це означає, що немає ніяких доказів того, що вони підходять для розведення.

Видання зазначає, що відсутність відкритого тендеру може викликати додаткові правові проблеми, хоча речник Збройних сил Швеції заявив, що адвокати дали добро на таку покупку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.