В'ятрович назвав тиском з боку Польщі можливу заборону на в’їзд

П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:23

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович вважає тиском із боку Польщі інформацію про можливу заборону на в'їзд до цієї країни.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі намагаються підтримати в ситуації з Польщею і кажуть про можливу заборону в‘їзду: "це ще не підтверджена офіційно інформація". Невже незрозуміло, що сам факт поширення такої інформації (за участі міністра закордонних справ!) теж є інструментом тиску і шантажу української сторони?" - написав він.

"Відтак з точки зору українських (а не моїх приватних) інтересів, факт офіційного підтвердження заборони чи його відсутність не такі вже й важливі. Тим паче, що про заборону можуть оголосити тільки в момент спроби в‘їхати до Польщі, а до того зумисно залишати ситуацію невизначеною", - зазначив В’ятрович.

Нагадаємо, польське видання Dziennik із посиланням на джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі.

Сам Володимир В’ятрович у коментарі "Європейській правді" повідомив, що офіційного повідомлення про заборону на в’їзд до Польщі у нього немає.

Згодом  посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив кореспондентові "Укрінформу", що офіційного підтвердження  заборони голові Інституту національної пам’яті України Володимиру В’ятровичу на в’їзд до Польщі наразі немає.  

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський поінформував, що Польща запускає "процедури з метою заборони в’їзду до Польщі особам, котрі підтримують вкрай антипольську позицію".

У відповідь в українському Міністерстві закордонних справ заявили, що в Україні немає антипольських настроїв.

У понеділок Ващиковський поінформував, що стосовно одного з українських посадовців запущена процедура заборони в’їзду до Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.