Мінгареллі: Україна не повинна розривати зв’язки з непідконтрольними територіями

Середа, 22 листопада 2017, 12:23

Дії України в процесі реінтеграції Донбасі не повинні мати на меті розривання зв’язків з мешканцями, з бізнесом та виробниками на територіях, які опинилися на непідконтрольній території.

Про це сказав голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю "Європейській правді".

"Всі мешканці Донбасу – без винятку – повинні сприйматися як громадяни України. Вони повинні отримувати пенсію, соціальну допомогу. Мають бути потужні економічні зв’язки по обидва боки контактної лінії. Якщо ви хочете зрештою перейти до реінтеграції Донбасу, до примирення – ви маєте плекати та зберігати ці зв’язки", - сказав Мінгареллі.

Він також зазначив, що ухвалення в Україні законодавства, яке забороняє економічні зв’язки з компаніями на окупованій території, не було хорошим рішенням.

Мінгареллі зазначив, що через економічну блокаду більше місцевих мешканців долучаються до лав так званих "сепаратистів", бо просто не мають іншого варіанту, де працювати.

"І чим довше триває блокада, тим складніше буде відбудувати, відновити економіку Донбасу після того, як почнеться його реінтеграція. Є ризик, що частина грошових потоків осяде у поганих руках. Але водночас ми не вважаємо справедливим карати тих українців, хто не має іншого вибору, аніж залишатися на окупованій території", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.