Президента Порошенка у Брюсселі спитають про боротьбу з корупцією – посол ЄС

Середа, 22 листопада 2017, 12:12

Питання боротьби з корупцією підніматиметься на всіх зустрічах президента України Петра Порошенка у Брюсселі.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю "Європейській правді".

"Наприкінці цього тижня в Брюсселі президент Порошенко має зустрітися з політичними лідерами ЄС, і я не маю сумніву, що питання боротьби з корупцією в Україні буде підніматися на всіх цих зустрічах" - сказав він.

Оцінюючи ситуацію з боротьбою з корупцією в Україні, Мінгареллі вжив метафору "напівпорожньої склянки".

"Склянка справді наполовину порожня, бо є дуже багато того, що потрібно зробити, але це означає, що треба активно працювати над її наповненням. І головне – забезпечити, щоби не було кроків назад" - зазначив він.

За  словами дипломата, завдання України полягає в імплементації вже схваленого.

"Ви маєте надати новим інституціям ресурси та можливості для повноцінної роботи. Наразі цього не сталося, принаймні, для частини з них, приміром, для НАЗК. Також потрібно якнайшвидше створити та розпочати роботу антикорупційних судів. Ви маєте забезпечити реформу правоохоронної системи – те, що європейські експерти вже роками обговорюють з Україною" - пояснив посол.

Він також відзначив наявність сил, зацікавлених у тому, щоб Україна зійшла зі шляху реформ, зокрема, і в сфері протидії корупції.

"Цьому не варто дивуватися. А наша роль – забезпечити і продемонструвати, що прибічники цих реформ в уряді, а також громадські активісти мають чітку підтримку з боку Європейського Союзу" - заявив Мінгареллі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.