Климпуш-Цинцадзе: Україна повинна порушувати питання отримання ПДЧ в НАТО

Понеділок, 11 грудня 2017, 15:19

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе наголошує, що Україна повинна порушувати питання отримання Плану дій щодо членства в НАТО, попри відсутність консенсусу в Альянсі.

Про це вона сказала під час панельної дискусії, присвяченій 20-річчю особливого партнерства України та НАТО, передає УНІАН.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що суспільна підтримка і підтримка політичних еліт щодо членства України співпадають і це оформлено в юридичному контексті.

"Я належу до тих людей, які вважають, що політичне рішення щодо членства в НАТО Альянс прийняв у 2008 році, пообіцявши, що далі вже міністри закордонних справ мають працювати над, коли ж безпосередньо перейти до надання Плану дій щодо членства не як винагороди, а як обов'язкового чергового кроку для того, щоби працювати над відповідністю України до стандартів НАТО. 

Я вважаю, що зараз нам активно потрібно цю дискусію все-таки розгортати, попри те, що особливого апетиту далі йти - консенсусного - з боку Альянсу ми не бачимо", - наголосила віце-прем'єр.

Нагадаємо, віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна вийшла на новий формат Річної національної програми співробітництва з НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.