Климпуш-Цинцадзе: Ми йдемо в НАТО не прохачами, а рівноправними партнерами

Четвер, 7 грудня 2017, 14:45

Річна національна програма співробітництва Україна – НАТО 2018 року має бути максимально наближеною до програм взаємодії з Альянсом тих країн, які отримали План дій щодо членства.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Урядовий портал".

Наразі проект РНП розробляється на рівні Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства закордонних справ України і, в основному, націлений на прискорену підготовку держави до членства в НАТО.

"Наша ціль – вийти на якісну, а не кількісну оцінку виконання РНП, тобто цілі, визначені в документі, повинні відповідати якості та кількості заходів, які проводять відповідні міністерства. Саме такий підхід дасть можливість наблизитись до стандартів НАТО й отримати План дій щодо членства в Альянсі", – наголосила віце-прем’єр-міністр.

"Ми йдемо в НАТО не прохачами, а рівноправними партнерами. Нам є що запропонувати Альянсу. Україна бере участь майже у всіх програмах НАТО, наша армія є однією з найбільш боєздатних у Європі, українські військовослужбовці присутні в Афганістані і в Косово під егідою НАТО. Це є серйозними аргументами, на мою думку", – додала Климпуш-Цинцадзе.

Раніше повідомлялося, що в уряді мають намір покращити роботу над Річною національною програмою співробітництва Україна-НАТО на рівні всіх залучених міністерств, зокрема в 2018 році РНП буде більш сфокусованою та чіткішою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.