Європарламент оцінить стан переговорів щодо Brexit напередодні саміту ЄС

Середа, 13 грудня 2017, 08:24

Депутати Європарламенту на пленарній сесії в середу проведуть дебати, а також голосуватимуть за резолюція щодо переговорів про вихід Великої Британії зі складу ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄП.

Євродепутати обговорять прогрес у переговорах щодо Brexit з першим віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом та головним переговірником ЄС Мішелем Барньє перед тим, як представити низку рекомендацій.

Обговорення напередодні саміту лідерів ЄС зосереджуватиметься на тому, чи досягли переговори щодо Brexit "достатнього прогресу", зокрема щодо прав громадян, кордону Північної Ірландії з Республікою Ірландія та фінансових зобов'язань Британії, який дозволив би сторонам перейти до переговорів про майбутні відносини.

Представник Європарламенту на переговорах Гі Верхофстадт представив проект резолюції, в якій главам держав та урядів 27 країн ЄС рекомендується прийняти рішення, що "достатній прогрес" був досягнутий. Голосування за резолюцію очікується сьогодні опівдні.

Нагадаємо, 8 грудня Єврокомісія визнала достатнім прогрес на переговорах щодо виходу Британії з ЄС і рекомендувала перейти до наступної фази перемовин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.