РФ поширювала суперечливі твіти після останніх терактів у Британії - дослідження

Понеділок, 18 грудня 2017, 16:21

Twitter-аккаунти, які пов'язані з РФ, були використані для поширення суперечливих повідомлень після чотирьох терактів 2017 року у Великій Британії.

Про це йдеться у новому дослідженні Кардіффського університету, передає BBC.

Дослідники виявили сотні повідомлень 47 аккаунтів, які раніше були пов'язані з Росією.

Згідно із дослідженням, деякі пости були антимусульманського характеру, в той час як в інших містилася критика тих, хто дотримувався таких поглядів.

BBC наводить приклади таких твітів: "Ще один день, ще один мусульманський теракт. Зробіть ретвіт, якщо ви вважаєте, що іслам повинен бути заборонений!"

В іншому випадку користувач @TEN_GOP, який нібито проживає у США, опублікував фотографію жінки в хіджабі, якій нібито байдуже до теракту на Вестмінстерському мосту.

"Вона буде відповідати за свої дії та відсутність співчуття. Чи пройшли б ви повз? Чи запропонували б ви допомогу?" - йдеться у твіті.

Однак інший аккаунт, пов'язаний з РФ, зайняв протилежну позицію у своєму повідомленні: "Ось так виглядає світ в окулярах ненависті - бідну жінку судять тільки за її одяг".

"Методи організації, такої як підтримуване Росією агентство "Internet Research Agency" стають все більш очевидними. Завдяки нашому розслідуванні фейкових новин, я сповнений рішучості в тому, що вони повинні бути розкритими", - заявив Даміан Коллінз, голова спеціального парламентського комітету з цифрових питань, культури, ЗМІ та спорту.

Раніше компанії  Facebook і Twitter заявили, що допомагатимуть у британському розслідуванні щодо можливого втручання РФ у кампанію щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.