Twitter заблокував 200 акаунтів у зв’язку з втручанням РФ у вибори в США

П'ятниця, 29 вересня 2017, 09:32

Компанія Twitter заявила, що заблокувала 201 акаунт у зв’язку з розслідуванням втручання Росії у президентські вибори у США в 2016 році.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

У Twitter  заявили, що провели перевірку приблизно 450 акаунтів, які раніше компанія Facebook згадала у своєму дослідженні, і з'ясувалося, що 22 з них пов'язані з акаунтами в Twitter.

Ці 22 аккаунти була заблоковані за "порушення наших правил, в основному за порушення заборон на спам".

"Крім того, через ці акаунти ми виявили ще 179 акаунтів, мають відношення або пов'язані (з ними), та вжили до них заходи за порушення наших правил", - йдеться в повідомленні.

Того ж дня представники Twitter провели закритий брифінг в комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США. Після брифінгу конргесмен-демократ Адам Шифф похвалив соцмережу за заходи щодо підозрілих акаунтів, але зазначив, що компанії ще належить попрацювати в цьому напрямку.

Інший конгресмен від Демократичної партії Марк Уорнер залишився "глибоко розчарований" мізерністю відомостей, наданих Twitter.

Як повідомлялося, керівників Facebook, Alphabet Inc’s Google та Twitter запросили у Конгрес США для надання свідчень в найближчі тижні в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.